Sukade / kafir lime / bosui / asperge

Dit recept voor sukade met kafir lime, bosui en asperges is een unieke en smaakvolle twist op de klassieke sukade met aardappelpuree. De malse sukade wordt gecombineerd met de frisse aroma’s van kafir lime, de pittige smaak van bosui en de delicate textuur van asperges.

Sukade / kafir lime / bosui / asperge

Dit recept voor sukade met kafir lime, bosui en asperges is een unieke en smaakvolle twist op de klassieke sukade met aardappelpuree. De malse sukade wordt gecombineerd met de frisse aroma's van kafir lime, de pittige smaak van bosui en de delicate textuur van asperges.
Totale tijd 1 uur

Ingrediënten
  

  • bosui
  • cashewnoten
  • kerriepoeder
  • ganzevet
  • Voor de sukade:
  • 2 kg sukade
  • 5 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 l kalfsjus
  • 1,5 dl balsamicoazijn
  • Voor de jus van kafir lime:
  • 3 dl sinaas­appelsap
  • 2 dl witte wijn
  • 5 dl gevogeltefond
  • 5 st kafir lime leaves
  • Voor de atjar:
  • 300 g witte ui
  • 300 g wortel
  • 300 g knolselderij
  • 2 dl witte wijnazijn
  • 2 el suiker
  • 2 el kurkuma
  • Voor de groene asperges:
  • groene asperges
  • gezouten water

Instructies
 

  • Meng alle ingrediënten voor de sukade en gaar 2 uur en 45 minuten in de oven van 165°C. Passeer de jus en reduceer tot sausdikte en pluk het vlees.
  • Maak het vlees aan met de ingedikte jus, vul af in een vorm en zet onder druk. Laat afkoelen en snijd in de gewenste vorm. Reduceer voor de jus het sap en de wijn tot de helft, voeg de fond en limeblaadjes toe en kook tot sausdikte. Passeer de jus door een zeef. Snipper de ui voor de atjar, snijd wortel en knolselderij in blokjes van 3 mm en breng azijn, suiker en kurkuma aan de kook. Giet op de groenten. Blancheer de gepareerde asperges. Snijd bosui in fijne ringen en blancheer kort. Rooster de cashewnoten met kerrie en hak fijn. Bak de sukade en glaceer met de jus. Dresseer de componenten op bord.
Trefwoord sukade
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Video

Kalfsvlees smoren

Kalfsvlees smoren Haal de kalfsrollade een uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Verhit een braadpan

Lees verder
Video

Kalfsvlees koken

Kalfsvlees koken Haal de kalfspoulet 30 minuten voor bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Verhit een kookpan

Lees verder
Scroll naar boven