Deze tartaar van kalfshaas met oesters, rodekoolsalade, venkel en poutargue is een ware culinaire creatie. De malse kalfshaas tartaar wordt gecombineerd met de zilte smaak van oesters, de frisse crunch van rodekoolsalade, de subtiele smaak van venkel en de unieke zilte touch van poutargue.
Tartaar met oesters, krokante rodekoolsalade, venkel en poutargue
Deze tartaar van kalfshaas met oesters, rodekoolsalade, venkel en poutargue is een ware culinaire creatie. De malse kalfshaas tartaar wordt gecombineerd met de zilte smaak van oesters, de frisse crunch van rodekoolsalade, de subtiele smaak van venkel en de unieke zilte touch van poutargue.
Totale tijd 1 uur uur
Ingrediënten
- 400 gram zonder ketting en gevliesd kalfshaas
- 4 oesters
- poutargue geperste viseitjes
- 1/2 venkel
- 4 paarse radijzen
- zwarte sesampasta
- wasabi
- olijfolie
- zout
- peper
- 50 gram Rode kool
Instructies
- Snijd de haasfilet in kleine brunoise. Open de oesters en snijd het vlees in brunoise van hetzelfde formaat. Meng beide brunoises en breng op smaak met zout, peper en geraspte poutargue.
- Vul 12 kleine ringen met de massa en reserveer gekoeld. Snijd de rode kool en de venkel met behulp van een mandoline en breng op smaak met zwarte sesampasta en wasabi. Snijd de radijzen in dunne plakjes. Dresseer 3 tartaars per bord en leg er de krokante salade en de radijzen bij.
Trefwoord kalfshaas
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat eens horen hoe het was!