Tartaar met oesters, krokante rodekoolsalade, venkel en poutargue

Deze tartaar van kalfshaas met oesters, rodekoolsalade, venkel en poutargue is een ware culinaire creatie. De malse kalfshaas tartaar wordt gecombineerd met de zilte smaak van oesters, de frisse crunch van rodekoolsalade, de subtiele smaak van venkel en de unieke zilte touch van poutargue.

Tartaar met oesters, krokante rodekoolsalade, venkel en poutargue

Deze tartaar van kalfshaas met oesters, rodekoolsalade, venkel en poutargue is een ware culinaire creatie. De malse kalfshaas tartaar wordt gecombineerd met de zilte smaak van oesters, de frisse crunch van rodekoolsalade, de subtiele smaak van venkel en de unieke zilte touch van poutargue.
Totale tijd 1 uur

Ingrediënten
  

  • 400 gram zonder ketting en gevliesd kalfshaas
  • 4 oesters
  • poutargue geperste viseitjes
  • 1/2 venkel
  • 4 paarse radijzen
  • zwarte sesampasta
  • wasabi
  • olijfolie
  • zout
  • peper
  • 50 gram Rode kool

Instructies
 

  • Snijd de haasfilet in kleine brunoise. Open de oesters en snijd het vlees in brunoise van hetzelfde formaat. Meng beide brunoises en breng op smaak met zout, peper en geraspte poutargue.
  • Vul 12 kleine ringen met de massa en reserveer gekoeld. Snijd de rode kool en de venkel met behulp van een mandoline en breng op smaak met zwarte sesampasta en wasabi. Snijd de radijzen in dunne plakjes. Dresseer 3 tartaars per bord en leg er de krokante salade en de radijzen bij.
Trefwoord kalfshaas
Deel dit bericht

Gerelateerde berichten

Recepten

Kalfsgehakt zoals in Bologna

Een heerlijk en authentiek gerecht geïnspireerd op de rijke culinaire tradities van Bologna. De saus wordt volgens traditie gemaakt met wortel, ui en bleekselderij.

Lees verder
Recepten

Kalfsfricandeau met merg en sjalotten

Een delicaat en verfijnd gerecht waarin de zachte, magere kalfsfricandeau wordt gecombineerd met de rijke en volle smaak van merg. De sjalotten, langzaam gekarameliseerd, zorgen voor een subtiele zoetheid.

Lees verder
Scroll naar boven