Teriyaki-kalfshaas met parfumrijst en salade van asperges met wilde kruiden

Deze Teriyaki Kalfshaas met Parfumrijst en Aspergesalade met Wilde Kruiden is een heerlijk en smaakvol gerecht met een Oosterse twist. De malse kalfshaas wordt gemarineerd in een zoete en zilte teriyaki saus en vervolgens gegrild of gebakken. De parfumrijst met pandanblad geeft een heerlijke geur en smaak, terwijl de aspergesalade met wilde kruiden voor een fris en gezond contrast zorgt.

Teriyaki-kalfshaas met parfumrijst en salade van asperges met wilde kruiden

Deze Teriyaki Kalfshaas met Parfumrijst en Aspergesalade met Wilde Kruiden is een heerlijk en smaakvol gerecht met een Oosterse twist. De malse kalfshaas wordt gemarineerd in een zoete en zilte teriyaki saus en vervolgens gegrild of gebakken. De parfumrijst met pandanblad geeft een heerlijke geur en smaak, terwijl de aspergesalade met wilde kruiden voor een fris en gezond contrast zorgt.
Totale tijd 1 uur

Ingrediënten
  

  • 4 el sake uit een Aziatische winkel
  • 80 ml lichte sojasaus
  • 60 ml sesamolie
  • 1 teentje knoflook fijn gehakt
  • 3 cm verse gemberwortel fijn gehakt
  • 50 g fijne bruine suiker
  • 4 stuks uitgelekt à 160 g kalfshaasfilets
  • Plantencrème om kort te braden
  • Voor de parfumrijst:
  • 300 g parfumrijst
  • 30 g boter
  • 1 tl sake
  • Voor de sla:
  • 8 stengels groene asperges
  • 500 g sla met wilde kruiden
  • Aardnotenolie arachideolie
  • Witte wijnazijn
  • Zout
  • Peper

Instructies
 

  • In een pan de ingrediënten voor de teriyaki-marinade tot een homogene saus roeren en bij matige temperatuur aan de kook brengen. Tijdens het roeren wat laten indikken. Het vlees daarna rondom met een penseel insmeren en in een schaal leggen. In de koelkast gedurende ongeveer 2 uur afgedekt laten doortrekken.
  • De oven op 180°C boven-/onderwarmte (circulatielucht 160°C) voorverwarmen. In een pan de plantencrème bij matige temperatuur verhitten en de kalfshaasfilets daarin ongeveer 4 minuten rondom aanbraden. De filets op een bakplaat leggen en in voorverwarmde oven op het middelste rek 10-15 minuten garen. De resterende marinade door een zeef voeren en later als dipsaus aanbieden.
  • De rijst onder stromend koud water in een zeef afspoelen, tot het water helder is. In licht gezouten water bereiden volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vul een schaal met de rijst en roer er de boter en sake doorheen.
  • Van groene asperges de einden afsnijden en de stengels in scheve stukken snijden. In een schaal mengen met de salade met wilde kruiden. De aardnootolie, witte wijnazijn, zout en peper tot een vinaigrette roeren en de sla daarmee aanmaken.
Trefwoord kalfshaas
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat eens horen hoe het was!
Deel dit bericht
Scroll naar boven