Cordon bleu

Dit is een variant op de schnitzel. Een platgeslagen filet, in dit geval van kalfsvlees,  waar een plak gekookte ham opgelegd is met daarop een plak kaas. Dan dubbel geslagen en vast gezet met een prikker. De cordon bleu werd bedacht door de koks van de beroemde koksopleiding Cordon Blue. Oorspronkelijk gemaakt van varkensfilet en soms ook gepaneerd.

Hoe te bereiden

Bakken6-10 min

Voedingswaarde per 100g(rauw)

Energie (kJ)615.00Energie (kcal)146.00
Eiwit (gram)22.20Vet (gram)4.40
Verzadigde vetzuren (gram)0.00 Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram)0.00
Meervoudig onverzadigd vetzuur (gram)0.00Transvetzuren (gram)0.00
Cholesterol (milligram)0.00Koolhydraten (milligram)4.60
Vitamine B1 (milligram)0.00Vitamine B6 (milligram)0.00
Vitamine B12 (microgram)0.00Vitamine D (microgram)0.00
Ijzer (milligram)0.00Zink (milligram)0.00
Natrium (milligram)0.00

Bekijk onze recepten

Kalfsvlees in de braadzak

Kalfsvlees grillen (roosteren)

Kalfsvlees smoren

Kalfsvlees stoven