Kalfsbiefstuk

Biefstuk is altijd gesneden van de bovenbil, het spierstuk of de dikke lende anders mag het geen biefstuk heten.
Biefstuk is snel om en om te bakken, kan zowel rood, rosé als doorbakken geserveerd worden.
Kalfsbiefstuk is lichter van kleur dan runderbiefstuk.

Hoe te bereiden

Bakken3-5 min
Grillen3-5 min

Voedingswaarde per 100g(rauw)

Energie (kJ)439.00Energie (kcal)104.00
Eiwit (gram)21.80Vet (gram)1.90
Verzadigde vetzuren (gram)0.60Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram)0.60
Meervoudig onverzadigd vetzuur (gram)0.10Transvetzuren (gram)0.00
Cholesterol (milligram)43.50Koolhydraten (milligram)0.80
Vitamine B1 (milligram)0.07Vitamine B6 (milligram)0.41
Vitamine B12 (microgram)2.19Vitamine D (microgram)0.10
Ijzer (milligram)0.90Zink (milligram)3.64
Natrium (milligram)61.00

Bekijk onze recepten

Kalfsvlees in de braadzak

Kalfsvlees grillen (roosteren)

Kalfsvlees smoren

Kalfsvlees stoven