Fricandeau is gesneden magere malse delen, zoals de kalfslende of dikke deel uit de schouder. Het vlees is zacht en fijn van draad en heeft een relatieve korte bereidingstijd.

Fricandeau is gesneden magere malse delen, zoals de kalfslende of dikke deel uit de schouder. Het vlees is zacht en fijn van draad en heeft een relatieve korte bereidingstijd.

| Braden | 30-40 min |
| Stoombraden | 30-40 min |
| Energie (kJ) | 470.00 | Energie (kcal) | 111.00 |
| Eiwit (gram) | 22.00 | Vet (gram) | 2.60 |
| Verzadigde vetzuren (gram) | 0.70 | Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram) | 0.90 |
| Meervoudig onverzadigd vetzuur (gram) | 0.20 | Transvetzuren (gram) | 0.00 |
| Cholesterol (milligram) | 46.80 | Koolhydraten (milligram) | 4.60 |
| Vitamine B1 (milligram) | 0.09 | Vitamine B6 (milligram) | 0.48 |
| Vitamine B12 (microgram) | 2.28 | Vitamine D (microgram) | 0.10 |
| Ijzer (milligram) | 0.50 | Zink (milligram) | 2.48 |
| Natrium (milligram) | 52.00 |