Kalfsfricandeau

Fricandeau is gesneden magere malse delen, zoals de kalfslende of dikke deel uit de schouder. Het vlees is zacht en fijn van draad en heeft een relatieve korte bereidingstijd.

Hoe te bereiden

Braden30-40 min
Stoombraden30-40 min

Voedingswaarde per 100g(rauw)

Energie (kJ)470.00Energie (kcal)111.00
Eiwit (gram)22.00Vet (gram)2.60
Verzadigde vetzuren (gram)0.70Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram)0.90
Meervoudig onverzadigd vetzuur (gram)0.20Transvetzuren (gram)0.00
Cholesterol (milligram)46.80Koolhydraten (milligram)4.60
Vitamine B1 (milligram)0.09Vitamine B6 (milligram)0.48
Vitamine B12 (microgram)2.28Vitamine D (microgram)0.10
Ijzer (milligram)0.50Zink (milligram)2.48
Natrium (milligram)52.00

Bekijk onze recepten

Kalfsvlees in de braadzak

Kalfsvlees grillen (roosteren)

Kalfsvlees smoren

Kalfsvlees stoven