Kalfsrollade

Rollade is, het woord zegt het al, een opgerold stuk vlees met of zonder vulling.
Kalfsrollade is meestal van de dunne lende of de borst gemaakt. Een filetrollade is gesneden van de bovenbil. De kalfsrollades die gerold zijn van achtervlees hebben een kortere bereidingstijd nodig dan de rollades die gemaakt zijn van voorvlees.

Hoe te bereiden

Braden55-90 min
Stoombraden55-90 min

Voedingswaarde per 100g(rauw)

Energie (kJ)470.00Energie (kcal)111.00
Eiwit (gram)22.00Vet (gram)2.60
Verzadigde vetzuren (gram)0.70Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram)0.90
Meervoudig onverzadigd vetzuur (gram)0.20Transvetzuren (gram)0.00
Cholesterol (milligram)46.80Koolhydraten (milligram)0.00
Vitamine B1 (milligram)0.09Vitamine B6 (milligram)0.48
Vitamine B12 (microgram)2.28Vitamine D (microgram)0.10
Ijzer (milligram)0.50Zink (milligram)2.48
Natrium (milligram)52.00

Bekijk onze recepten

Kalfsvlees in de braadzak

Kalfsvlees grillen (roosteren)

Kalfsvlees smoren

Kalfsvlees stoven