Kalfsschnitzel

Kalfsschnitzel wordt gesneden uit achtervlees. Een kalfsschnitzel kan voor het bakken bebloemd worden. De enige echte Wiener Schnitzel is gemaakt van een kalfsschnitzel. Saltimbocca, Italiaans gerecht met rauwe ham en salie, wordt ook gemaakt van de kalfsschnitzel.

Hoe te bereiden

Bakken3-5 min
Bakkerellen3-5 min
Grillen3-5 min
Steengrillen3-5 min

Voedingswaarde per 100g(rauw)

Energie (kJ)439.00Energie (kcal)104.00
Eiwit (gram)22.40Vet (gram)1.60
Verzadigde vetzuren (gram)0.60Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram)0.50
Meervoudig onverzadigd vetzuur (gram)0.10Transvetzuren (gram)0.00
Cholesterol (milligram)47.80Koolhydraten (milligram)0.00
Vitamine B1 (milligram)0.07Vitamine B6 (milligram)0.41
Vitamine B12 (microgram)2.05Vitamine D (microgram)0.10
Ijzer (milligram)1.10Zink (milligram)3.37
Natrium (milligram)60.00

Bekijk onze recepten

Kalfsvlees in de braadzak

Kalfsvlees grillen (roosteren)

Kalfsvlees smoren

Kalfsvlees stoven